sâmbătă, 28 mai 2011

Yahveh consecventul

Zilele trecute vorbeam cu o crestina, studenta la drept si ii spuneam ca sistemul juridic actual e o mare farsa. Initial m-a aprobat, nestiind la ce ma refer, dar cand i-am spus ca tocmai premisa de baza, aceea ca omul are liber arbitru e gresita, a ramas foarte surprinsa de ridicolul afirmatiei mele.
Evident discutia s-a indreptat rapid spre Yahweh barbarul si o sa reconstitui un fragment din dialog, cu privirea la infinita lui dragoste.

Eu: Nu exista nicio scuza pentru macelarirea unor copii.
Ea: Domnu' cunoaste viitorul si stia ce or sa ajunga acei copii, probabil mult mai rai decat parintii lor.
Eu: Cand Dumnezeu i-o creat pe Adam si pe Eva stia ca or sa pacatuiasca, nu ?
Ea: Da.
Eu: Totusi or primit sansa alegerii chiar daca se stia ce or sa aleaga, nu ?
Ea: Da.
Eu: Pai si copiii aia de ce n-or primit si ei sansa alegerii ? Chiar daca Dumnezeu stia cat de rai or sa devina, nu trebuia sa fie corect si sa le ofere si lor sansa alegerii ?
Ea: Nu cred ca suntem in masura sa-l judecam noi pe Dumnezeu...

128 de comentarii:

  1. Nu ne putem lepada de trecutul nostru intr-un mod ce sa ne permita cautarea adevarului. Prejudecatile fac parte din determinismul nostru, iar incercarea noastra de a ne elibera de trecut face parte din categoria 6/49. Nu toti primesc aceasta sansa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa ii. Asta-i un examplu de ce face religia cu mintea oamneilor. Fata de care ziceam ii o persoana inteligenta, totusi nu o putut procesa determinismul, desi i-am adus argumente, si l-o catalogat ridicol. Dar cel mai frustrant pentru mine ii cum o persoana inteligenta poate sa accepte cu atata nonsalanta actiunile barbare ale lui Yahweh. Si mai am multi prieteni care fac asta si categoric nu-i invinovatesc pe ei, ci religia, softul defect ce le ruleaza in creier.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bete, o sa mori!
    Nici eu nu inteleg cum cineva care are pretentia de a fi inteligent poate crede in determinsim!
    Tu intelegi ca asta inseamna sa alegi de bunavoie sa mori?
    As prefera sa cred in Yahwe, Odin, in Wicca, in pigmei, in pisici negre, in crocodili... in orice altceva dar nu in determinism!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca iei in calcul posibilitatea existentei Dumnezeului Bibliei, faptul ca exista o viata viitoare e de la sine inteles. Yahweh le poate oferi copiilor respectivi accesul in Kingdom of Heaven.
    Macelarirea copiilor, indiferent daca a fost sau nu porunca divina, ar fi avut ca alternative fie sclavia, fie abandonarea lor, care ar fi dus la o moarte lenta. Sclavia probabil ca nici nu ar fi fost posibila.

    Fata respectiva a scapat din vedere perspectiva biblica; "Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta" (Pavel); victimele unui razboi, fie el si religios, pot sa fie impacate cu Dumnezeu in momentul mortii si sa aiba parte de viata viitoare.
    Daca imi vei spune ca nu exista Dumnezeu si viata viitoare, atunci nu inteleg de ce iti mai pierzi timpul aratand absurditatea faptelor lui Yahweh.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Betelgeux
    vad ca maimutica Adi, cea cu mana dreapta mult prea dezvoltata, se zbenguie pe blog-ul tau. Da-i delete!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Adi,
    Tu crezi in circuitul apei in natura sau in foc sau in alternanta zi-nopate sau in sistemul respirator sau in monitorul in care te uiti acuma ?
    Daca da, uite ca te-am facut sa intelegi de ce ar crede cineva in determinism. Chiar daca suntem doar o simulare in serverele lui Brahma, temperatura o sa fie mereu o cauza a schimbarii starii de agregare a apei. Chiar daca nu exista cauzalitate, ci doar un intreg ale carui parti dau iluzia cauzalitatii, cauzalitatea ramane un mod valid de a descrie aceste parti. Dar cel mai important, in orice paradigma conceputl de liber arbitru este absurd.

    @Padre Pio,
    :)) Io n-am restrictii la mine pe blog, cu exceptia comentariilor care contin exclusiv injuraturi, cum e cel de mai jos al lui Adi pe care o sa-l sterg.

    @mihaibala,
    Stii ca io nu cred in Yahweh; eu nu arat absurditatea faptleor lui Yahweh, ci absurditatea conceptului de Yahweh.
    "Yahweh le poate oferi copiilor respectivi accesul in Kingdom of Heaven."
    Io nu inteleg cum poti tu combina doua tablouri atat de discreptate. Yahweh inteleptul si supusii sai intr-o lume perfecta si Yahweh macelarul, fiinta perfecta care ucide pentru ca-si aminteste ca cineva l-o calcat pe nervi in trecut. Inchipuie-ti ca vine unu' din copiii aia la Yahweh si ii zice " tata, tata, povestest-mi despre familia mea de pe Pamant" :)).

    "Macelarirea copiilor, indiferent daca a fost sau nu porunca divina, ar fi avut ca alternative fie sclavia, fie abandonarea lor, care ar fi dus la o moarte lenta."
    Adica daca le-am omorat parintii, tre' sa-i omoram si pe ei. Mihai, chiar nu vezi nimi in neregula cu argumentul asta ?

    "Sclavia probabil ca nici nu ar fi fost posibila."
    Era posibila numai daca erai de sex feminin si virgina :).

    "victimele unui razboi, fie el si religios, pot sa fie impacate cu Dumnezeu in momentul mortii si sa aiba parte de viata viitoare."
    si cum poate fi un copil "impacat cu Dumnezeu" ? Ce face Yahweh, ruleaza o istorie alternativa, sa vada daca copilul ar fi fost impact cu el daca nu l-ar fi ucis, sau cum ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Bete, ar fi echitabil sa ii stergi si comentariul anterior al sugaciului de Papi!
    Altfel... oricum o sa mori :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma pis pe circuitul apei in natura... si il compromit :))
    Tu prea iei de bun toate prostiile de la meteo. Nu vezi ca nu se potriveste nici prognoza de maine... Haoticul vremii e doar un indiciu.
    Faza cu circuitul apei in natura e ca si cum ai observa tu ca eu zi de zi ma duc cu masina la birou... si ai stipula ca e `lege a naturii`. Uite, numai de-al dreacu iau intr-o zi autobuzul sa ma pis pe ea de natura cu toate `legile` ei!
    Nu intelegi ca nu exista nimic in stiinta care nu e bazat pe inductie, iar inductia este prin definitie incompleta, adica, la nivelul de universalitate pe care il pretinzi tu, falsa!?
    Si uite, daca ma fac al dreacu rau, sparg monitorul, ca sa nu mai speculezi tu ca `cred` in el. Remarci in toate aceste exemple cat de puternica este vointa omului in comparatie cu toate nimicurile pe care tu le numesti `determinism`?
    Aia cand faceau foc sacru sa invoce ploaia si se rugau zeului cutare sa vina vara... erau mai prosti decat tine? Si `teoriile` lor erau la fel de empirice si inductive, si uneori mergeau, uneori nu mergeau. Aceeasi marie cu alta palarie!
    Daca nu mergeau, le schimbau... se rugau la alt zeu. Dar nu aveau ca imbecilii de ateisti de astazi... pretentia ca sunt legi universale!
    In alta ordine de idei, tu iti dai cu ciocanul peste degete si cu tesla... admitand ca teoriile stiintifice sunt infailibile, apoi cladindu-ti tot conceptul de determinism din toata failibilitatea caramizilor!
    Ai vreun argument absolut pentru determinism? Fie si `ca asa imi place mie`?

    RăspundețiȘtergere
  10. N-am nimic cu glumele sau ironiile. Observatia cu privire la poza ta tre' sa recunosti ca-i o ironie reusita:)).

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu e reusita, e un cacat. Ateistii nu au cum sa faca ceva reusit.
    E o conflatare a 2 idei: eroarea de perspectiva, ca, daca dreapta e mai aproape de obiectiv, pare mai mare, si admiterea de catre mine ca dreapta e ceva mai dezvoltata decat stanga, fapt perfect natural.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai aveam o adaugare de facut, dar sa nu cumva sa indraznesti sa raspunzi iar dupa 2 luni.
    http://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/06/02/omenirea-este-o-boala/
    `neaga procesul biologic`.
    Oamenii nu fac cu usurinta deosebirea intre solipsism si idealism.
    Solipsism implica, ce zici tu, ca se intampla doar ce vreau eu.
    Insa idealismul cauta sa puna in context ceea ce se intampla, in mintea ta… iar vointa este tocmai unul dintre lucrurile care se intampla, deci si ea trebuie sa isi gaseasca loc in mintea ta:)
    Adica explicatia realitatii trebuie sa includa separat materia, vointa… dar toate in planul mintii.
    De fapt, sa fiu exact, planurile sunt asa: material (biologic), mental (senzatie, repreentare, ratiune), intelectual (intelegere), volitiv, constiinta.
    Prin `minte` mai devreme ma refeream la constiinta, deci ea include toate planurile de `sub` ea. Idealismul nu postuleaza ca esti actorul suprem, ci ca esti observator!
    In fond, asta e scopul meditatiei, sa observi detasat, nu sa controlezi, sa dobandesti puteri supranaturale, sa levitezi etc.
    In termeni sa inteleaga tot prostul: tu ai putea teoretic sa curmi circuitul apei in natura, succesiunea zi-noapte, supernovele etc... doar cu puterea `mintii tale`! Insa... nu poti practic sa o controlezi. Daca te-ai reincarna in Indra sau chiar in Brahmā, atunci chiar ai putea!

    RăspundețiȘtergere
  13. Adi, cel necitit si neluat in serios de nimeni, isi face reclama peste tot (nu numai aici).
    Disperat rau de tot trebuie sa fii, incat, cu orice ocazie, sa-ti faci publicitate blogului tau de tot cacatu'.

    Adi, pe cine crezi ca-l intereseaza ideile tale cretine?

    Adi = un bufon ce nu merita decat... ignore

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. De cand maimutica Adi e on-topic?
    Tu Adi, nu meriti nici macar sa-mi lingi ranile.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Padre Pio,
    Cum am zis si mai sus, cu exceptia unei densitati mari de injurii io n-am restrictii, nu-mi plac regulile.


    @Adi,
    "Uite, numai de-al dreacu iau intr-o zi autobuzul sa ma pis pe ea de natura cu toate `legile` ei!"

    Nu era vorba de legi, ci de cauzalitate. In spatele hotararii de a lua autobuzul exista o cauza, daca te hotarasti sa nu-l mai iei si asta are o cauza. Si actiunea de a sparge monitorul are o cauza, strcutura creierului tau + circumstante. Ti-am mai spus de multe ori intrebarea asta si inca nu mi-ai raspuns : in afara de alegerile aleatorii si cele preferentiale mai exista alt tip de alegere, pentru ca niciuna din cele doua nu e"liber arbitru " ?

    Argument absolut n-am pentru ca nu exista absolut la fel cum nu exista nici liber arbitru. Liberul arbitru e un concept absurd, care nici macar imagiant nu poate fi, doar persoanele cu gandire superficiala pot crede in el, pentru ca daca il aprofundezi putin iti deai seama ca nu exista nicio libertate in "liberul arbitru" al omului. Sa faci ce vrei nu inseamna sa ai liber arbitru, cum gresit au inteles compatibilistii. Dar macar in compatibilism exista o urma de ratiune, logica, cum vrei sa-i zici. In schimb liberul aributru pur ii o fantasmagorie, una atat de nereala incat nici nu poate fi imaginata. Incearca macar sa mi-o descrii, raspunzand la intrebarea de mai sus :).

    Adi, iti sterg comentariile cu injurii. De ce numa' pe ale tale ? Prea multe obscenitati, ma deprima:)). Ce drac ai, treb'e acuma din cauza ta sa bag pe moderare ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Betelgeux, te rog lasa-i injuraturile. Asa lumea vede cat de maimutica e!

    RăspundețiȘtergere
  20. mda, oricum is mult prea urate si mie chiar imi creaza o stare de discomfort :))...probabil una din conditionarile cu care am ramas de la educatia itnr-o familie pocaita...si nefiind o conditionare nasoala nu are rsot sa ma stradui sa trec peste ea...totusi, cu injuraturile impersonale n-am nimic :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce cauza are decizia mea de a lua masina sau a nu lua masina?
    N-are nicio cauza alta decat vointa mea perfect libera de orice cauza exterioara, naturala, determinista sau cum vrei sa ii zici!
    Daca afirmi contrariul, atunci trebuie sa indici care este cauza pe care o propui (concret, nu vag, ca `strcutura creierului tau + circumstante` e mai vag chiar decat `liberul arbitru`), sa iustrezi mecanismul prin care determina decizia mea... si, eventual, sa faci niste predictii pe care le putem verifica.

    Nu exista alegeri aleatorii. Nu exista aleator.
    Nu stiu ce inseamna alegeri preferentiale?
    Toate alegerile sunt la fel.
    In plus, `structura creierului` si `circumstante` nu sunt doi factori aditivi. In spiritul tau, ar trebui ca circumstantele sa determine o modificare semnificativa in structura creierului, astfel incat, in anumite circumstante, sa iei o decizie, iar in altele, aceeasi persoana sa ia alta.
    Asemenea modificare dramatica in structura creierului ma indoiesc ca iti poate trece prin cap cum s-ar putea ilustra!
    Mai departe, ai frecvent situatii in care pur si simplu nu poti sa te decizi, iei o decizie si te razgandesti. Iar, nu vad cum iti poti imagina ca schimbarea structurii creierului se poate face atat de dramatic intr-un timp atat de scurt!

    Daca nu ai niciun argument pt determinism, atunci de ce crezi in determinism?
    Determinismul e un concept absurd, care nici macar imagiant nu poate fi, doar persoanele cu gandire superficiala pot crede in el, pentru ca daca il aprofundezi putin iti deai seama ca nu exista niciun determinism. Determinismul ii o fantasmagorie, una atat de nereala incat nici nu poate fi argumentata.

    Ti-am explicat foarte clar prevalenta mentalului asupra materialului. Nu exista materie. Exista doar energie. Mintea este energie, iar gandurile colapseaza (imaginar) unda in particula. `Perceptia` ta asupra unui obiect material nu este decat un gand. Inclusiv tu si creierul tau sunt produse ale mintii. Nu exista niciun mecanism care se descrie functionarea mintii. Atata vreme cat te faci ca nu intelegi asta... o sa mori!

    M-am conditionat singur sa imi exacerbez ura fata de ateisti :)
    E unul dintre crezurile mele fundamentale, atata vreme cat voi petrece in lume, sa ii fac sa se simta prost... in perfecta consonanta cu cat de prosti sunt!

    RăspundețiȘtergere
  22. In alta ordine de idei, revin cu o observatie mai veche: daca determinismul ar exista, atunci e interesant de remarcat ca evolutia determinista a universului a condus la aparitia oamenilor, cu aceasta conceptie despre natura fundamentala a universului.
    Imi pare aceasta observatie... extrem de teologica :)

    RăspundețiȘtergere
  23. In plus, uite, ca sa inchid gura la toti prostii, de fatza si de nefatza:
    Daca evolutia determinista a universului genereaza forme de viata pe alta planeta, in conditii complet diferite, care vor evolua complet diferit. Atunci acei extraterestri e extrem de probabil ca vor avea complet altfel de sistem de perceptie decat noi (sa aiba, e.g., 10 simturi sau alte simturi complet diferite de ale noastre). Desigur, nu este exclus sa evolueze fara niciun fel de perceptie!
    However, ei vor ajunge la cu totul alta teorie despre determinism, bazata pe perceptia lor asupra determinismului (ei n-or sa inventeze atomi, particule, unde etc... ci alte chestii, la care ncii nu ne poate sta mintea). Desigur, ar putea sa ajunga la teorii care sa fie non-deterministe.
    Dar, in cazul ca ei ar avea cu totul alta viziune asupra determinismului, atunci, in mod interesant, asta ar invalida teoria ta despre determinism :)
    Este evident ca determinismul conduce la infinit mai multe contradictii logice decat orice altceva! Ma scoateti extrem de din sarite astia, care, habar n-aveti de nimic si va credeti in masura sa comentati la ce zic eu. Voi habar n-aveti nici sa cititi numele autorilor cartilor pe care le citesc eu!

    RăspundețiȘtergere
  24. "In alta ordine de idei, revin cu o observatie mai veche: daca determinismul ar exista, atunci e interesant de remarcat ca evolutia determinista a universului a condus la aparitia oamenilor, cu aceasta conceptie despre natura fundamentala a universului.
    Imi pare aceasta observatie... extrem de teologica :)"

    Parol! In viata mea, un idiot mai mare ca Adi nu am intalnit

    RăspundețiȘtergere
  25. De esti atat de incoerent, ca Adi, trebuie sa fii foarte dus cu pluta!

    RăspundețiȘtergere
  26. Adi, nu mai consuma etnobotanice! Nu-ti fac bine!

    RăspundețiȘtergere
  27. Dar sa nu uitam ca ma-ta te-a facut pe tine!

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu, nu, nu... ma-ta m-a facut... plin de sudori. Dar si eu am facut-o pe ea... plina de sloboz :))))

    RăspundețiȘtergere
  29. "Nu, nu, nu... ma-ta m-a facut... plin de sudori. Dar si eu am facut-o pe ea... plina de sloboz :)))) "
    A se observa, la sfarsit, cat de mandru si fericit e Adi. Rade ca un retardat (ceea ce si e!).

    Adi, nu vezi ce tampitel esti?! N-ai de unde sa ma cunosti si deci nici pe maica-mea. Inseamna ca tot ce ai facut a fost sa te masturbezi ca o maimutica cu gandul la maica-mea. Dar, bou ce esti, nici nu ti-ai dat seama ca ai confirmat banuiala mea despre bratul tau drep hiperdezvoltat...

    Dar sa vedem cat de "genial" este Adrian Arvunescu! E mare jucator de sah (e o ironie!):
    vezi: http://www.rochess.org/viewtopic.php?t=138 unde a obtinut onorabilul loc 37 din 37 de jucatori. Daca priviti cu atentie, el nu a castigat nici macar jumatate de punct. Jucatori cu un rating mult mai mic au obtinut mult mai multe puncte (vezi jucatorii de pe locurile 31 si 32 care au avut rating-ul national de 401... adica rating-ul minim!!! rating de 400 nu exista!!!) Maimutica Adi a avut, atunci, un rating-ul umflat de 861...

    vedeti si Rating "progress"-ul lui Adrian Arvunescu: http://ratings.fide.com/id.phtml?event=1214047 .E o cadere libera... Probabil ca s-a experimentat caderea libera a bolovanului numit Adi. Bine ca te-ai oprit, din timp, cu competitiile mai serioase ca ajungeai sub teoreticul rating minim de 401 (aici, trebuie sa recunosc, ai fost un geniu - sau taticul tau te-a sfatuit te opresti caci sahul nu-i pentru tine?!)

    Pe un asa "geniu" sahistic, eu un amator pasionat de sah, sunt capabil sa-l bat si blind! Apropo, ce mai face taticu' tau care te-a ajutat in stralucita ta cariera sahistica?

    Adisor, cel "genial" si cu mana dreapta hiperdezvoltata, e si plagiator: http://www.poezie.ro/index.php/essay/148086/Inteligenta_Artificiala

    Dar sa nu fim asa de rautaciosi! Sahul este un sport greu. Oameni labili psihic (ca Adi) usor pot derapa daca au rezultate nule (mai exact: negative) in acest sport al mintii! Unii nu pot face presiunii acestui sport de nu-i duce MINTEA...

    RăspundețiȘtergere
  30. Imbecilule, la concursul respectiv m-am inscris, insa nu m-am prezentat sa particip. D-aia n-am obtinut niciun punct, pt ca n-am jucat nicio partida.
    Ratingul nu este in nicio cadere, ci este stabil, deoarece n-am mai participat la nicio competitie. Oricum, caderea de 28 puncte, din 1861 nu e deloc semnificativa.
    Mi-a fost lene sa sterg aia cu AI, oricum, daca ai citit pe blogul meu... celelalte peste 300 de articole, pozitia mea este complet diferita de atunci. Si nici nu am pretins ca era original.
    Nu mi-am sustinut genialitatea sub aspectul carierei sahiste, incheiate in 2006 (sub aspectul participarii la competitii). Oricum, sunt pe locul 1170 in Romania din peste 100.000 de jucatori :)

    RăspundețiȘtergere
  31. "Nu mi-am sustinut genialitatea sub aspectul carierei sahiste"

    Nici nu-i de mirare. Caci e un fiasco total!
    Apropo, tot din 2006 a inceput sa ti se dezvote, nefiresc de mult, mana dreapta?

    RăspundețiȘtergere
  32. Cum spuneam, de continuai sa joci sah, ajungeai pe locul 100.001!

    RăspundețiȘtergere
  33. Esti complet cretin! Mana dreapta e cel mult cu 0.5 cm mai groasa decat cea stanga, ceea ce e o variatie foarte obisnuita, nicidecum `nefireasca`. In poza te inseala perspectiva si oricum majoritatea mainii stangi e in afara pozei.

    RăspundețiȘtergere
  34. hahaha. maimutica Adi a luat o rigla si si-a masurat bicepsii :)

    Esti o sursa de buna dispozitie :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Si, sa-ti fie clar ca, esti DEPARTE de a fi un geniu. Esti o NULITATE PENIBILA!. Nu esti si nici nu ai fost pe locul 1170! Ce geniu de cacat poti fi cand ai fost pe locul 96575 la sah? Acum, oare, pe ce loc esti cand in loc de creier iti creste doar bicepsul drep?!
    vezi: http://ratings.fide.com/card.phtml?event=1214047

    RăspundețiȘtergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  37. "Nu mi-am sustinut genialitatea sub aspectul carierei sahiste, incheiate in 2006 (sub aspectul participarii la competitii)."

    Oligofrenul Adi, paralizatul mental, repeta sintagma "sub aspectul", ca un robot scurtcircuitat, la distanta de doar cateva cuvinte... Clar, e vorba de geniul din Carpati!!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. 96575 in lume
    1170 in Romania
    E misto sintagma "sub aspectul" :)
    Esti oricum mult prea prost sa fii capabil sa graspuiesti genialitatea mea!

    RăspundețiȘtergere
  39. Se pare ca maimutica Adi si-a schimbat locul unde-si lasa fecalele...

    RăspundețiȘtergere
  40. Nu, nu... la gura ta si a ma-tii sunt abonat fidel!

    RăspundețiȘtergere
  41. A se observa ca "nu, nu, nu..." e o alt cliseu al idiotului Adi.

    RăspundețiȘtergere
  42. si ce te fute pe tine pletora cliseelor mele?!
    Si ma-ta are un cliseu... ceva mai clasic. Zice `da, d, da`... cand in gura, cur si pizda ii bag pula.
    Si, de asemenea, `nu, nu, nu`.... cand pe alocuri decat pe mecla-i nimeresc slobozu.
    Ca sa vezi talentul meu multilateral... manifestat si in domeniul poeziei :)

    RăspundețiȘtergere
  43. Nu ma "fute" deloc cliseele tale de tot rahatul. Vreau, doar, sa arat cat de oligofren si fara de originalitate esti (caci esti un plagiator dovedit)

    Banuiesc ca taticul tau a vrut sa faca din tine un Fisher de Romania. Desigur, idiot cum esti, nu putea avea cu tine decat un "mic"... esec.

    Dovada, ca esti un bou, este ca tu nu esti capabil decat sa-i jignesti pe cei care nu-i poti intelege: pe ATEI...

    RăspundețiȘtergere
  44. Si acum, dupa esecul tau din sah (o dovada a nongenialitatii tale), incerci sa improsti cu cacatul tau toate site-urile ateiste!

    RăspundețiȘtergere
  45. Eu nu ma apuc sa fac comentarii despre tine... de la gradinita mi s-a luat de furnicuta gospodina, greierasu lenesu si zdreanta cu paru de faianta...
    De atunci am progresat... evoluat, daca vrei neaparat.
    Nu m-am mai apucat de jucat lego si maciupiciu cu toti loserii... ci cu `bosii` (zeii, daca insisti). E de inteles ca nu mai am habar de toti prostii...
    Ce rost ar avea sa ma preocup eu de gandaci si muste... cand am acces la zei?
    Raspunde inteligent la asta... si te asigur ca ma fac si eu ateist ca voi!

    RăspundețiȘtergere
  46. Hai serios! Ai acces la Zei?! Ma faci sa rad! Dovedeste, de poti, ca ai acces la zei...

    "De atunci am progresat... evoluat, daca vrei neaparat."
    De cand ai incepus sa progresezi? De cand nu mai joci sah (adica de cand nu mai gandesti)?

    Evolutia e total diferita de progres. Simplificand pentru tine: Progres=functie monoton crescatoare; Evolutie=functie posibil crescatoare

    Nu ai progresat deloc!!! Ai avut o cadere libera ca un bolovan veritabil. Ai evoluat in jos...

    Ai acces la Zei... :) Esti sigur ca ai acces la zei sau e doar o inchipuire a complexului tau de inferioritate!

    RăspundețiȘtergere
  47. Adi zice: "Si ma-ta are un cliseu... ceva mai clasic. Zice `da, d, da`... cand in gura, cur si pizda ii bag pula"
    E doar o alta fantezie erotica a limitalului Adi...

    RăspundețiȘtergere
  48. Sigur asa se manifesta complexul de inferioritate... sa ii injuri pe toti... a draq psihanaliza
    Macar ai putea manifesta si tu coerenta... daca vrei sa para ca ai ceva de argumentat, nu doar de dat cu gura
    Stii ce acces am eu la zei? Imi bag pula in ei de zei!
    Nu mai bolborisi cvasiepileptic... spune-mi ce e irezistibil (dpdv filosofic) la ateism... altceva decat a face sex in pozitiile de la revista!

    RăspundețiȘtergere
  49. Imi bag pula in ei de zei!
    Acelasi lucru zici si de Iisus! (de te tin balamalele)

    Spune-mi tu, mai intai, ce e atat de irezistibil pentru tine sa crezi in zeii idioti care-ti promit o a doua sansa (=nemurirea)!

    RăspundețiȘtergere
  50. Adi: "spune-mi ce e irezistibil (dpdv filosofic) la ateism... altceva decat a face sex in pozitiile de la revista!"
    Care revista? Adi, limitatul, amesteca filosofia cu revistele din care se inspira: de ex. PlayBoy...

    Adi: "spune-mi ce e irezistibil (dpdv filosofic)"
    Poate, de idiot ce esti, nu stii ca filosofia nu-i stiinta!!!

    P.S.: Poate va intrebati de ce eu am o asa de mare rabdare cu o asa maimutica ca Adi. Simplu! Imi place sa-l umilesc...

    RăspundețiȘtergere
  51. Adi e o delicatesa... "culinara"...

    RăspundețiȘtergere
  52. Nu ma atrage absolut nimic. La nimic!
    Nici macar perspectiva nemuririi nu ma atrage!
    Sunt perfect liber de orice influenta, de orice atasament, de orice craving.
    Imaginea idilica a paradisului etern este o utopie imbecila... transcendenta nu inseamna eternizarea egoului, ci eliminarea egoului.
    Viata in lumea materiala nu mai este un dungeon pt mine... ci un carusel!
    Nici nu mai retin daca m-a atras vreodata cu adevarat sahul... cand eram mai mic era avantajos ca ma duceam la munte si la mare in turnee si faceau organizatorii reduceri la cazare si masa. Chit ca uneori mai lipseam de la scoala :)
    Chiar ma bucur f tare ca nu am mai practicat, deoarece sahul necesita extrem de multa munca si are potential enorm de imbecilizare. Chit ca dezvolta un anumit mod matematicesc de gandire, distruge complet `celelalte parti`. Exemplu ideal este oligofrenul de LadyPawn...
    Oricum, sahul este insuficient de inteligent pt mn...

    RăspundețiȘtergere
  53. A... e un mister la ce ma refer cand zic `zei`... oarecum si pt mine :)
    Cel mai bine as ilustra printr-o analogie: `este ca si cum zicea Eminescu in poezia Eu nu cred nici in Iehova`
    Am explicat in articolul genial: http://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/04/08/i-do-not-know-whose-son-it-is-it-might-appear-to-have-been-before-god/
    la ce se referea Eminescu...

    RăspundețiȘtergere
  54. Desigur, totodata imi permit sa ma uit de sus la voi, `ca un zeu`... iar voi niste furnici.
    Ce spectacol penibil ca cea mai mare realizare a voastra e sa va suiti unul pe altul ca capra si sa faceti ca cainii in calduri.
    Si sa inventati modele si `obiecte matematice`, teorii si particule. Exact ca copiii mici care se joaca cu cuburi.
    Si `munciti` din greu sa faceti afaceri, sa va calcati in picioare unii pe altii pt bani, ca sa va cumparati substante, gadgeturi si alte lifestyluri care va distrug mintea si sanatatea. Aici nu mai gasesc nicio analogie in lumea animala... pt ca nici animalele nu sunt atat de proaste ca voi!

    RăspundețiȘtergere
  55. Exact cum am banuit. Sahul a fost prea greu pentru tine si a lasat urme adinci in mintea ta subreda. Asa se intampla cand parintii (in cazul tau taticul tau) au pretentii prea mari de la copiii lor limitati...
    "Chiar ma bucur f tare ca nu am mai practicat, deoarece sahul necesita extrem de multa munca si are potential enorm de imbecilizare." In cazul tau, perfect adevarat.

    LazyPawn nu se crede zeu ca tine. Vad ca ai mari probleme.
    Voit il numesti LadyPawn in loc de LazyPawn. Ironia asta de retardat dovedeste ca-l invidiezi.
    http://lazypawn.com/wordpress/pledoarie-pentru-sportul-mintii/

    Adi, nu-ti mai fa reclama la articolele tale idioate!

    Totusi e bine ca, in ultimul tau comentariu, spui tot ce ai pe suflet dar ar fi mai bine daca ai merge la un psihiatru...

    RăspundețiȘtergere
  56. Esti complet idiot! Am spus ca investitia de timp in sah este complet nerentabila (nu avea cum sa mi se para prea dificil, de vreme ce l-am practicat intens vreo 13 ani). O aduce beneficii catorva care ajung la Campionatul Mondial, dar pe marea majoritate ii face imbecili (e.g. LabaPawn).
    As putea totusi sa apreciez ca i-am prelevat beneficiile, practicandu-l de mic, mi-am dezvoltat modul analitic de gandire... insa in paralel si pe cel sintetic.
    Nu exista cineva pe care sa fiu invidios! Nu sunt invidios pe zei si oi fi invidios pe un cacat cu spume la gura!
    Am inceput sa realizez, in ultimul timp, ca motivul pt care prostii devin ateisti este ca isi urasc atat de mult viata, incat pur si simplu nu isi doresc nici macar sa mai traiasca inca o data. Atat de umbriti sunteti de propria voastra ura si ignoranta, incat nu va puteti practic imagina o existenta fara inconvenientele celei prezente... sau macar mai buna!
    Asta e motivul pt care devin obsedati de sex, distractie si placere, ca sa isi distraga atentia de la conditia mizerabila (apropos, asta face ateismul de competenta psihiatriei indeed).
    Asta era, grosso-modo, scopul frecventarii blogurilor ateiste. Acum, odata indeplinit, vezi ca nu mai are niciun rost sa ma obosesc.

    RăspundețiȘtergere
  57. "nu avea cum sa mi se para prea dificil, de vreme ce l-am practicat intens vreo 13 ani"
    Adisor, un sfat pentru tine: nu mai spune nimica ca tu numa' "perle" debitezi!
    Ti-au trebuit 13 ani sa practici intens sahul ca sa ajungi doar la categoria I (chiar ajutat de taticu' tau...) FIDE title = None http://ratings.fide.com/card.phtml?event=1214047 . Nici macar Candidat Master... Dupa 13 ani esti o NULITATE! Cu alte cuvinte esti... geniu' pulii!

    Esti budist? Mai degraba esti un bullshit. Oricum, te felicit ca ai decis sa nu te reproduci (e un castig enorm pentru umanitate) asa genele tale egoiste si imbecile nu se vor replica! Sper ca ti-ai facut vasectomie...

    RăspundețiȘtergere
  58. Imbecilule, am avansat pe masura nivelului de pregatire pe care l-am mentinut. Esti prost cu spume, caca-m-as pe ma-ta, ca-mi provoci diaree. Daca nu m-am pregatit mai intens, evident ca nu am progresat mai mult... nu are nicio legatura cu inteligenta sau capacitatea, ci cu obiectivele de antrenament. Nu toti oamenii, mai ales la juniorat, isi permit sa isi investeasca 90% din viata pt a face performanta in sah... tocmai ce ti-am spus ca ulterior am realizat ca am fost intelept doar sa practic sahul doar la nivel avansat spre performanta, nu la `world class`.
    Probabil vezi oameni in parcuri jucand sah o viata intreaga... dar, care, evident, nu progreseaza pt ca nu isi propun sa progreseze. Pt nivelul de pregatire alocata, rezultatele mele sunt onorabile.
    Dar ce sa vbesc eu de teoria antrenamentului sportiv la toti hermafroditii de la coada vacii?
    E deplasat sa ma critici o data in necunostinta de cauza si alta data pt ca tu esti un nimic... macar daca ai fi fost LadyPawn, as fi zic ca cainii latra, ursul trece... dar tu practic nu existi. Iti dai seama cat de prost esti tu ca nu ai jucat niciodata fotbal sau scrabble!

    RăspundețiȘtergere
  59. Mda, am atins un nerv sensibil al limitatului idiot Adi.
    Ai spus INTENS? Ai spus! Cu toate ca ai practicat sahul INTENS 13 ani fara rezultate notabile (asa cum ai spus)esti o NULITATE . Cat mai trebuie sa repet ca sa intelegi/accepti si tu asta?!

    "Daca nu m-am pregatit mai intens, evident ca nu am progresat mai mult..."
    Mai mult nici nu poti progresa(categoria I e limita ta superiopara). Ti-ai atins limita superioara! Pricepi mai boule? Dar, in schimb, poti sa incerci sa-ti atingi limita inferioara prin budism(=bullshit-ism)... Oricat de mult se pregateste un imbecil tot imbecil ramane!

    P.S.: Pe LazyPawn il respect! Si nu pentru performanta lui din sah... Dar un individ idiot si abject cum esti tu nu are cum sa inteleaga asta!

    RăspundețiȘtergere
  60. In comparatie cu majoritatea oamenilor, chiar si cu majoritatea sahistilor, am practicat intens sahul. Mai ales in prima parte a carierei... pana am asces la varful performantei, de a fi intre primii 1000 de sahisti din Romania (din peste 100.000).
    Desigur, in comparatie cu cei care se antreneaza 8 ore/zi... am fost apa de ploaie.
    Totusi, nu am vazut nici macar pe LadyPawn, care ar fi indreptatit sa imi dea lectii, sa ma critice... insa iti permiti tu, un fute vant habarnist...
    In ultimii ani, am practicat si bodybuilding amator... inseamna ca daca nu arat ca Arnold, n-am nicio valoare?
    Nu exista conceptul de `limita superioara` in sah, slobozi-m-as pe crucea ma-tii. Esti un prost, care, tocmai in virtutea faptului ca habar n-ai de nimic, dai vanjos din gura. stai sa-mi dau pantalonii jos, macar sa dai din gura cu folos.
    In cazul de fata psihologie si sport. Exista `forma sportiva`, care este o masura a randamentului... nu are niciun sens sa faci comparatie intre mine acum si cu 10 ani in urma...

    RăspundețiȘtergere
  61. pffff, se pare ca tre' sa trec pe moderare si sa bag bag reguli...desi n-am citit ce-ati scris ma gandesc ca n-ati facut polemica :))

    RăspundețiȘtergere
  62. Esti sau nu budist?
    Bodybuilding zici? :)) haha
    Ti-ai facut vasectomie?
    Ai fost la psihiatru?
    Ajutat, de taticul tau, 13 ani si fara nici un rezultat! Trebuie sa fii idiotul idiotilor! Taticul tau trebuie sa fie disperat...

    "Desigur, in comparatie cu cei care se antreneaza 8 ore/zi... am fost apa de ploaie."
    Mai exact: ESTI apa de ploaie!

    "nu am vazut nici macar pe LadyPawn, care ar fi indreptatit sa imi dea lectii, sa ma critice"
    Pe LazyPawn (care e IM International Master si nu NULITATE ca tine) parca l-ai facut oligofren...
    Actualmente, LazyPawn e neurolog si salveaza vieti. Dar tu esti doar un troll imbecil de pe Net...

    Raspunde la intrebari si nu mai bate campii!

    RăspundețiȘtergere
  63. "pffff, se pare ca tre' sa trec pe moderare si sa bag bag reguli...desi n-am citit ce-ati scris ma gandesc ca n-ati facut polemica :)) "
    Doar niste confurntari (nevinovate) de idei...

    RăspundețiȘtergere
  64. Ma indoiesc ca ai competenta sa intelegi raspunsul la prima intrebare. Am folosit colocvial termenul de budist, deoarece este mai cunoscut. Cu siguranta ca nu ai auzit de Advaita Vedanta. In acest sens, ma identific cel mai bine cu aceasta scoala, admitand ca budismul este o aproximare foarte buna. Mai departe, chiar si Islamul si anumite idei religioase crestine, inspirate de personalitatea lui Iisus si nu de patristica... le consider iar satisfacator de compatibile.

    De ce sa imi fac vasectomie? Pur si simplu nu practic sexualitate.
    N-am avut in mod obiectiv niciun motiv sa merg la psihiatru sau la orice alt fel de medic.
    Tata nu e deloc disperat. Esti un idiot. E foarte satisfacut de performantele mele la nivel global, nu de vreo asteptare in mod special legata de sah.
    In plus, eu sunt mai puternic la sah practic decat tata. El s-a ocupat aproape exclusiv ca antrenor.
    O sa realizezi vreodata ca n-ai habar de nimic relevant?
    N-am avut pretentia ca as fi sahist de geniu, ci asta a fost ideea ta.
    LadyPawn este oligofren probabil nu din cauza performantelor sale sahiste. Nu stiu ce gasesti tu ca sahul ar fi marcant pt personalitatea omului.
    Am aratat ca este pur si simplu prost strict pe baza a ceea ce scrie. Plus ca habar n-are de teoria probabilitatilor si multe alte chestii de care aminteste.
    Presupunerea ta ca daca e neurolog inseamna ca salveaza vieti e la fel de valoroasa ca a mea: e neurolog si ia spagi si omoara oameni cu zile. De fapt, data fiind starea sistemului medical romanesc si imbecilitatea lui... ipoteza mea este mult mai probabila.

    RăspundețiȘtergere
  65. Deci tampenii gen Advaita Vedanta citesti...
    Nu e de mirare ca esti o nulitate (pana si in sah)

    RăspundețiȘtergere
  66. "personalitatea lui Iisus"
    Iti cer sa-ti exprimi parerea despre Biblia Penibila! Dar de Coran ce spui?

    Esti doar un mistic! Adica o NULITATE PENIBILA...

    RăspundețiȘtergere
  67. De parca tu, nulitate absoluta, intelegi ceva din teoria probabilitatii...

    RăspundețiȘtergere
  68. Spune-mi unde mai dai cu rahat ca sa stiu unde sa te umilesc!

    RăspundețiȘtergere
  69. "De ce sa imi fac vasectomie? Pur si simplu nu practic sexualitate."
    Asa se face ca ai fantezii erotice cu maica-mea. Tembel oligofren ce esti!

    RăspundețiȘtergere
  70. Imi bag pula-n Biblie (Coranul macar e ceva mai misto, ca nu contine atatea aberatii), in ma-ta, in tot... in egala masura, in mod nondiscriminatoriu.
    Eu, cand stiam fizica cuantica, astrologie, ecologie etc, fara ca macar sa le studiez... tu sugeai pula la maimute.
    Eu nu ma cred zeu, ci sunt mai presus decat toti zeii!
    And whoever among the gods had this enlightenment, also became That Brahman. It is the same with the seers (rishis), the same with men. The seer Vamadeva, having realized this Self as That, came to know: ‘I was Manu and Surya.’ And to this day, whoever in a like manner knows the Self as ‘I am Brahman,’ becomes all this universe. Even the gods cannot prevent his becoming this, for he has become their Self.
    Therefore it is not pleasing to the gods that men should know this.” (Brihadaranyaka Upanishad 1:4:10)

    RăspundețiȘtergere
  71. Astrologia nu-i stiinta. Pun pariu ca tu sti sa ghicesti in carti de tarot si in gainat...

    RăspundețiȘtergere
  72. Ma-ta-i curva.
    Da, si asta e cliseu :)
    Nu cred in astrologie. Prefer homeopatia :)

    RăspundețiȘtergere
  73. Bete, nenorocitule, nu mai comenta la godless!!
    Comenteaza la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  74. @Betelgeux
    de ce le-o fi placand ateilor sa se faca de ras ,nu stiu? Tu ai demonstrat prin dialogul cu fata de la drept ca Yahveh nu exista,sau ca ateii sunt mai destepti decat crestinii ?

    Ia arata-ne exact ce premize folosesti ca sa ajungi la concluzia :"nu exista nici o scuza pt macelarirea unor copii".

    RăspundețiȘtergere
  75. N-am demonstrat nimic, ci am dat un exemplu' de "cum face religia ghiveci din mintea credinciosului ".

    "Ia arata-ne exact ce premize folosesti "
    E suficient sa gasesti un exemplu contrar si afirmatia mea cade. Sa te auzim :>.

    RăspundețiȘtergere
  76. @Betelgeux
    E suficient sa gasesti un exemplu contrar si afirmatia mea cade. Sa te auzim

    afirmatia ta cade fara sa dau eu un exemplu contrar caci exemplul tau e ilogic si faptul ca unii crestini nu ti-au spus-o(demonstrat-o) ai tras concluzia ca e logic ceea ce afirmi tu,nu? de ce te codesti sa ne arati premizele pentru care tragi concluzia respectiva? ca oricum sunt clare ca "buna-ziua".

    RăspundețiȘtergere
  77. In shcimb tu ai o logica foarte sanatoasa asa ca ar fi intelept din partea mea sa invat de la tine. Fii atent: tot ce ai spus mai sus este ilogic !!! Na, sa tevad acuma cum ma combati :)))).

    RăspundețiȘtergere
  78. Sunteti betivi ordinari!
    Ca sa determini calitatea religiilor, compara spusa `crestinului` bin, ca poti avea scuza sa macelaresti copii... cu spusa lu Ghandi, ca poate gasi 1000 de cauze pt care sa isi dea viata, insa niciuna pt care sa ia viata altcuiva... si cu nonviolenta predicata si practicata de Iisus.
    Daca n-ar fi ateistii, atunci as milita pt exterminarea crestinismului... asa, sa se macelareasca reciproc :)

    Singura strategie sa aperi V.T. este ca pe vremea aia moralitatea predicata de profetii evrei era `suficient de buna`, adaptata la vremile respective.
    Numai un cretin ar putea sa vina acum sa zica ca l-a inspirat Dumnezeu pe ala care a scris sa omori cu pietre... motiv pt care si el trebuie sa faca la fel.

    Bete, o sa mori! Si godless, oricat te-o linge in cur, nu o sa te scape.

    RăspundețiȘtergere
  79. Papi, mi-am adus aminte: Oligofrenul ala de LadyPawn nu numai ca habar n-are de probabilitati, dar a trebuit eu sa il invat cum se zice corect top-down si bottom-up :)

    RăspundețiȘtergere
  80. In shcimb tu ai o logica foarte sanatoasa asa ca ar fi intelept din partea mea sa invat de la tine. Fii atent: tot ce ai spus mai sus este ilogic !!! Na, sa tevad acuma cum ma combati :)))).

    Haha,de ce ti-e frica nu scapi.Hai sa-ti demonstrez de ce esti ilogic apoi imi demonstrezi si tu ,da?

    Cu orice citat din Biblie vii tu daca adaug la el si citatele din Biblie in care Dumnezeu afirma ca omul ca entitate este nemuritor si trupul e doar o imbracaminte de care se dezbraca cand isi termina misiunea in universul asta tridimensional se demonstreaza ilogica ta .
    Viermele judeca la nivelul centimetrului patrat in care traieste,cocosul judeca la nivelul curtii in care traieste ,vulturul la nivelul unor teritorii intinse ,Dumnezeu la ....alte niveluri.Daca intrebi viermele apoi vulturul despre viata asta se vor contrazice si fiecare va fi convins ca spune adevarul.Dar adevarul il detine doar Dumnezeu,celelalte fapturi il pot doar accepta prin credinta ca NU AU ACCES DIRECT LA el.

    Hai sa-ti demonstrez si premizele combinate ilogic de tine
    1.Premiza ateista:viata asta e totul.
    2.Premiza teista:citat din Biblie:Dumnezeu a spus ....

    ->3.Dumnezeu e imoral,rau deci nu exista,etc...

    Insa Dumnezeul acela de la premiza 2 a afirmat ca :Omul e nemuritor ca entitate,trupul de pamant va trece printr-o etapa de descompunere apoi de recompunere pe alte principii proprii acelui nou univers in care va trai.=>deci premiza ta 1 ca viata asta e totul e in contradictie cu premiza 2 caci Cine a afirmat citatul de la 2 a afirmat si ca NU EXISTA moarte
    pentru om CI DOAR PENTRU TRUP (o componenta secundara a omului).

    @Adi

    Singura strategie sa aperi V.T. este ca pe vremea aia moralitatea predicata de profetii evrei era `suficient de buna`, adaptata la vremile respective.
    Numai un cretin ar putea sa vina acum sa zica ca l-a inspirat Dumnezeu pe ala care a scris sa omori cu pietre... motiv pt care si el trebuie sa faca la fel.


    Ei ,ai vazut ca aia nu e singura strategie?
    Si vezi ca ignori faptul ca Dumnezeu a zis si 1."Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti".
    2.Hristos a venit cu legea darului ,desfiintind-o pe cea veche ,din care citeaza ateii cu veselie(ei sarmanii nu stiu ca a fost desfiintata)
    3.Faptul ca Dumnezeu a dat prorocilor acele legi atunci ,nu inseamna ca acele legi nu sunt inspirate si ca nu le-a dat ACELASI Dumnezeu care mai apoi prin Hristos spune :Iubiti pe vrajmasii vostri faceti bine celor ce va prigonesc. Si acelea sunt cuvant spus de Dumnezeu numai ca acum sunt depasite de plinatatea adevarului adus de Hristos.Acelea erau doar bastonasele si liniutele pe care le puteau intelege cei care abia au intrat in clasa intai.Alora de mintea de copil le explici cum se fac bastonase cu stiloul,celor mai maturi le spui care e treaba cu iubirea vrajmasilor.Nu mai vorbi de rau crestinismul ca nu stii nimic de el.

    RăspundețiȘtergere
  81. Ce zici tu acolo e o interpretare sectara. Inclusiv `inerenta` Bibliei.
    Cu siguranta ca putini teologi `oficiali` sunt de acord cu ce zici tu. Cu atat mai putin teologii evrei :)))
    Eu am enuntat-o ca singura strategie valabila... o sa iti risipesti inutil timpul cu ateisti si mituri biblice. `Hristos e Dumnezeu` e o mantra fara semnificatie pt cineva cu o anumita traditie si educatie religioasa... asa cum nici tu habar n-ai de `om, shanti, shanti, shanti`
    Ce ma amuza ca toti sariti ca habar n-am eu de crestinism... cand eu sunt cel mai celebru teolog si filosof!

    RăspundețiȘtergere
  82. Adi, tu esti cel mai celebru bufon!

    RăspundețiȘtergere
  83. @Adi
    Ce zici tu acolo e o interpretare sectara.

    Adu argument.

    Interpretarea e ORTODOXA.Eu ti-am demonstrat cu argumente ca nu ai habar de crestinism si tu ai sarit repede sa ma confirmi cu afirmatia ta de mai sus.:) multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  84. @bin
    Ti se pare logic sa incluzi in premize si concluziile la care (vrei sa) ajungi?
    (valabil si pentru Adi)

    RăspundețiȘtergere
  85. Papi, mie sa imi spui in ce consta falasia... nu arunci asa, cu ipse-dixituri :)

    mr. bin, ma indoiesc ca e vreun teolog ortodox cu capul pe umeri care sustine `inerenta` Bibliei (desigur, or fi secte si in ortodoxie:>).
    Yahwe ala era idiot, de le-a dat la cel mai prost popor de pe pamant sa faca bastonase, apoi sa vina repetentii de crestinisti sa faca caligrafie din ele!

    RăspundețiȘtergere
  86. Apropos, am demonstrat geocentrismul... chiar acum ma pregatesc sa scriu pe blog... fiti / faza!

    La un nivel ceva mai ridicat (desi ma tem ca nu am cui sa ma adresez dintre cei de fata... poate face Bete un efort suprauman si intelege), obiectia ateistilor fata de moralitatea evreilor e corecta. Pt ca ei urmaresc sa arate ca religia ar fi gresita, nu doar ca crestinismul ar fi gresit. Altfel ar fi doar anticrestini (categorie in care ma includ oarecum eu... cu obiectia ca doar partial... sub aspectul ca nimeni nu merita sa imparta aceeasi categorie cu mine:>).
    Evident ca ar avea mai multa forta sa demonstreze ca 2 religii sunt gresite decat daca demonstreaza ca una singura e gresita.
    De aceea, daca Yahwe le-a dat bastonase la aia de facut, atunci Yahwe a gresit facand asta. Daca asta e planul lui, ori e un zeu incompetent, ori e rau. Alte traditii au dezvoltat culturi religioase net superioare... fara sa extermine populatiile adiacente (sau extins adiacente, in cazul colonialismului).

    RăspundețiȘtergere
  87. "Apropos, am demonstrat geocentrismul... chiar acum ma pregatesc sa scriu pe blog... fiti / faza!"

    Ai demonstrat doar cat de limitat esti!
    Ia-te de brat cu: http://www.youtube.com/watch?v=NhrhImXjTr0

    RăspundețiȘtergere
  88. Motto-ul vietii mele este `Everyone's wrong`... si o sa demonstrez ca numai EU* am dreptate. Eu sunt cel mai adevarat zeu!
    *usor aparent contradictoriu, implicit ar mai avea dreptate si cei care sunt de acord cu mine sau eu cu ei

    RăspundețiȘtergere
  89. Cum zicem: Esti cel mai celebru/mare BUFON!

    RăspundețiȘtergere
  90. Daca mai comentezi, comenteaza la obiect.
    Fac eforturi supranaturale sa nu te injur!

    RăspundețiȘtergere
  91. Am comentat la obiect. Obiectul fiind bufonul Adi...

    RăspundețiȘtergere
  92. http://adrianarvunescu.wordpress.com/2011/06/25/geocentrismul-e-la-fel-de-adevarat-ca-si-cosmologia-moderna/

    RăspundețiȘtergere
  93. @Adi

    Motto-ul vietii mele este `Everyone's wrong`

    Haha , everyone ...including Adi .
    Gura pacatosului adevar graieste. Asa ca nu mai crede in tine care ,iata recunosti singur ca spui prostii(Everyone's wrong) si crede in Iisus a carui motto este Eu sunt Calea ,Adevarul si Viata.

    RăspundețiȘtergere
  94. Ma... e nuantat. NU am zis ca everyone's wrong about everything. Daca ar fi fost asa as fi intrat in dilema `Propozitia asta e falsa`...
    Eu am meritul ca am descoperit acest lucru, acest adevar fundamental al omenirii... deci merit putina dreptate :)
    Ioan e 90% apocrifa.

    RăspundețiȘtergere
  95. "Cu orice citat din Biblie vii tu daca adaug la el si citatele din Biblie in care Dumnezeu afirma ca omul ca entitate este nemuritor si trupul e doar o imbracaminte de care se dezbraca cand isi termina misiunea in universul asta tridimensional se demonstreaza ilogica ta ."

    Si ce facem cu moralitatea atunci ? In cazul asta suferinta nu mai este un standard pentru identificarea raului, deci io pot sa produc oricata suferitna in jurul meu pentru ca oricum suntem nemuritori. O, stai, numai Yahweh poate sa schinguiasca. Asta se numeste dublu standard si e o greseala logica.

    Si cum ti-ai dat tu seama ca Biblia ii mesaj de la acel dumnezeu ce sta in alte niveluri ?:) In afara de vechiul argument circular ( cred ca Bilia ii de la dumnezeu pt ca asa scrie in ea) mai ai si altceva ?

    RăspundețiȘtergere
  96. Mai e ala cu profetiile :)
    O sa raspund eu in numele lui... ca el nu stie.
    Chiar si in Biblie se afla multe informatii a caror cunoastere era imposibila oamenilor din vremea respectiva.
    Suferinta nu este un standard pt identificarea raului. De fapt, nu exista niciun standard pt identificarea raului.

    RăspundețiȘtergere
  97. @Betelgeux
    Asta se numeste dublu standard si e o greseala logica.

    :) ai auzit de falsa analogie?E oare dublu standard daca proprietarul unei case il da afara pe un chirias pentru ca acela n-a platit chiria, iar chiriasul ii replica proprietarului ca aplica un dublu standard caci el proprietarul n-a platit chirie si iata nu s-a dat si el singur afara din propria casa.??

    In afara de vechiul argument circular ( cred ca Bilia ii de la dumnezeu pt ca asa scrie in ea) mai ai si altceva ?

    Chiar daca as avea si ti-as spune ,nu m-ai crede(lucruri incredibile) asa ca raspunsul la intrebarea ta sta in tine caci Dumnezeu ne-a creat de asa natura ca daca vrem sa-L gasim ,il gasim iar daca nu vrem ,nu.Radarul cu care sa-L gasesti pe Dumnezeu e in tine .De fapt nu cred ca ti-am zis ceva nou lucrurile astea le stiai (intuiai) deja,dar erau lasate in penumbra.

    RăspundețiȘtergere
  98. mr. bin, raspunsul meu e mult mai bun.
    Bete e lenes si anxios. Ii e frica de libertate si de consecintele deciziilor pe care trebuie sa le ia.

    RăspundețiȘtergere
  99. Bete, dar stii ca m-au banat si aia de pe situri crestine, gen oligofrenul de Syme :)
    Eu am luat in serios faza aia cu `sarea pamantului`... si ii fac pe toti sa sufere:))

    RăspundețiȘtergere
  100. @bin,
    "E oare dublu standard daca proprietarul unei case il da afara pe un chirias pentru ca acela n-a platit chiria, iar chiriasul ii replica proprietarului ca aplica un dublu standard caci el proprietarul n-a platit chirie si iata nu s-a dat si el singur afara din propria casa.??"

    Mai scurt spus : eu te-am facut, deci am tot dreptul sa te omor. Deci daca dumnezeu hotaraste ca de acum incolo tu sa-ti chinui copii, fratii, parintii sau ce ai, atunci asta devine o actiune perfect morala, pentru ca dumnezeu e marele proprietar ?

    "daca vrem sa-L gasim ,il gasim iar daca nu vrem ,nu"
    Fals, eu sunt un exemplu care demonstreaza falsitatea acestei afirmatii. Am fost crestin, mereu sincer in cautarea mea si mereu dornic sa-l gasesc pe dumnezeu. Si astfel am devenit ateu.

    @Adi,
    "Bete e lenes si anxios."
    lenes is, da' anxios ba. de cand m-am lasat de religie am cam scapat de stres si griji futile :)

    RăspundețiȘtergere
  101. Bete, si toti crestinistii astia, care dau cu Iisus in stanga si in dreapta, tot ateisti sunt.
    Daca il pui pe unul sa isi dea viata... macar sa renunte la un comfort, cum ar fi coca-cola sau sexul, pt religie...
    Nu stiu cum ai scapat de stressul ca o sa mori. Te minti singur. Macar realizezi ca te minti singur?
    Am spus eu cu genialitate... ateismul e ca si cand deconectezi indicatorul de alarma... in loc sa repari defectiunea :)

    RăspundețiȘtergere
  102. @Betelgeux
    "daca vrem sa-L gasim ,il gasim iar daca nu vrem ,nu"
    Fals, eu sunt un exemplu care demonstreaza falsitatea acestei afirmatii. Am fost crestin, mereu sincer in cautarea mea si mereu dornic sa-l gasesc pe dumnezeu. Si astfel am devenit ateu.


    Nu te supara pe mine dar e imposibil sa-l fi gasit pe Dumnezeu daca tu chiar crezi ce ai spus :" Mai scurt spus : eu te-am facut, deci am tot dreptul sa te omor. Deci daca dumnezeu hotaraste ca de acum incolo tu sa-ti chinui copii, fratii, parintii sau ce ai, atunci asta devine o actiune perfect morala, pentru ca dumnezeu e marele proprietar ? mie mi se pare ca l-ai descris pe diavolul nu pe Dumnezeu si nu de mirare ca nu l-ai gasit pe Dumnezeu.Tu nu ai relatii de egalitate cu Dumnezeu si nu-L inveti tu pe El cum trebuie sa fie omul .L-ai confundat cumva cu o sluga care trebuie sa asculte de tine si daca nu o face neconditionat ,hotarasti ca nu exista si sa-L inveti tu minte cine este Betelgeux?El n-are nevoie de tine ,tu insa ai nevoie de el ,asa ca adopta atitudinea corespunzatoare ca de la o sluga vicleana la un Stapan Atot-Bun si poate il vei intalni.Nu uita ,nu esti tu Stapanul ,tu esti sluga vicleana si pacatoasa. Nu esti pacatos? Atunci Iisus nu a venit pentru tine caci a spus clar :Eu pentru cei pacatosi am venit,si daca esti desavarsit si nu te simti printre cei pacatosi n-ai nevoie de Dumnezeu si nici Dumnezeu de tine.El are treaba cu indreptarea celor pacatosi.

    RăspundețiȘtergere
  103. Habar n-aveti de nimic!
    Niciunul dintre voi...
    Ce va tot defecati pe voi asupra ideii tampe `eu te-am facut, deci am tot dreptul sa te omor`
    Daca v-ati scoate capetele din fund, ati vedea ca nu e nicio dihotomie: Dumnezeu a facut toti oamenii muritori, prin urmare `ii omoara` pe toti. Si pe cei `buni`, si pe cei pacatosi.
    Vizavi de asta nu ai nimic de protestat? Doar te ploconesti in rahaturi de dogme imbecile ale crestinistilor!

    RăspundețiȘtergere
  104. @Adi
    Nu cunosti nici macar notiuni elementare de crestinism ,asa ca decat sa critici ceea ce nu cunosti(crestinismul)si sa te faci de ras mai bine lauda ceea ce cunosti(cinismul)si o sa fii laudat :) E jenant sa afirmi ca Dumnezeu i-a facut pe oameni muritori ,un copil de clasa intai stie mai multe ,dar nu-i nimic ai timp sa inveti si poate chiar sa ajungi un sfant la care sa se inchine credinciosii intr-o buna zi.

    RăspundețiȘtergere
  105. @bin,
    evident nu l-am gasit, dar dintr-un motiv mult mai simplu: nu exista ! Cat despre intrebarea ce-am spus-o...pai asta rezulta din ce ai spus tu, ca dumnezeu poate sa macelaresca copii din doua motive: pentru ca acei copii is de fapt nemuritori si 2. sunt proprietatea lui.
    Si nu, nu am nevoie de niciun dumnezeu.

    Draga bin, daca lumea va arata vreodata mai bine decat acuma si daca omul isi va depasi conditia lui actuala va fi in cea mai mare masura din urmatorul motiv: idei ca cele care circula prin creierul tau nu vor mai exista !

    RăspundețiȘtergere
  106. Bete, sper ca sezisezi cruntul determinism pe care ti-l autoimpui: te fortezi singuri sa fii solidar cu suferinta oamenilor, in cadrul foarte vag al discutiei asteia... doar pt ca ti-ai impus in prealabil sa iti pese de subiectul asta.
    Apropos, o sa mori!
    Chiar si din perspectiva lui mr. bin... nu are absolut nicio relevanta vizavi de relatia ta cu Dumnezeu... daca au murit copiii sau nu.
    Ma cac pe ei de copii.. ce mi se rupe mie de cei care-au murit? Tie nu cumva ti se rupe de cei care sunt in viata si stau sa moara?
    Apropos, Bete, ti-am reamintit cumva ca o sa mori?
    Ti-am urmarit evolutia si tu ma convingi ca ateistmul este mai prost decat crestinismul.
    Eram in dubiu... cand a aparut mr. bin :)))

    RăspundețiȘtergere
  107. "Tie nu cumva ti se rupe de cei care sunt in viata si stau sa moara?"

    Cum saracie ai ajuns la concluzia asta ? Subiectul discutiei era Yahve barbarul, deci discutam despre barbariile lui Yahve. Si de aici rezulta ca mie nu-mi pasa de cei care sunt pe cale sa moara ? Adi, ai bagat ceva tarie in cidru ala ?:))

    RăspundețiȘtergere
  108. Beau decat seara.
    Pai vad ca le scoti la astia ochii cu ce au facut evreii acu 3 milenii, nu cu ce fac crestinistii azi.
    Crestinismul azi e culmea penibiilitatii. Nici de la ateisti nu ma asteptam la imbecilitate mai mare decat sa contesti incalzirea globala sau suprapopularea.
    Desigur, de la ateisti vin imbecilitati de genul contestarii homeopatiei :)
    Tie ti se rupe la modul teoretic... nu vrei sa mai traiesti in lumea asta care abunda de prostie... dar ce folos? O sa mori si prostia o sa te urmeze in viata urmatoare... o sa te intorci si o sa dai ochii cu aceeasi prostie, la cote din ce in ce mai inalte... la infinit! Daca nu iti schimbi optica...
    Amenintarea asta e chiar mai dura decat iadul `crestin` :))))

    RăspundețiȘtergere
  109. @Betelgeux

    evident nu l-am gasit, dar dintr-un motiv mult mai simplu: nu exista !

    Sau poate pentru ca pacatele pe care El le interzice exista ca parte integranta in tine si le iubesti mai mult pe ele ? Asta nu e o falsa dihotomie Dumnezeu chiar zice: Ori pacatele ,ori Eu! Din fericire ne putem intelepti si sa ne intoarcem,dar sa nu ne inchipuim ca nu vom plati fiecare pacat savarsit.

    Ateul are o suferinta foarte mare care se rasfrange in afara prin frustrare si manie impotriva lui Dumnezeu si a tot ce ii poate aduce aminte de Dumnezeu,ar vrea sa desfiinteze orice credinta caci astfel nu ar mai fi mustrat de constiinta la vederea credinciosilor,bisericilor ,crucilor.Ura si mania sunt consecinta faptului ca creierul ateului produs de Dumnezeu se autocontesta contestasnd pe insusi Creatorul creierului.
    Tocmai de aceea apar scurt-circuite pe traseul logic al oricarei idei ateiste .Dar fiecare cum isi asterne asa doarme.

    RăspundețiȘtergere
  110. Si crestinistul are exact aceleasi frustrari si anxietati ca si ateistul... insa ia alt drog, mai puternic, numit credinta!

    RăspundețiȘtergere
  111. @bin,
    "Ateul are o suferinta foarte mare care se rasfrange in afara prin frustrare si manie impotriva lui Dumnezeu"

    Nici n-ai idee cat de tare dai cu bata-n balta :). Mustrari de constiinta si frustrari aveam cand eram crestin. Ce-i drept mai is frustrat si acuma uneori, cand vad in ce hal isi bate joc religia de mintile oamneilor.

    @Adi, io n-o sa mai ma reincarnez, o sa trec direct in nirvana :D.

    RăspundețiȘtergere
  112. Ma, n-ai cum... inseamna sa te transformi in animal.
    Intelegi ca anxietatea existentialista este exact ceea ce te face om?
    Cand erai crestinist aveai mustrari de prostie... acum mustri o prostie cu alta prostie.

    RăspundețiȘtergere
  113. @Adi
    Ma, n-ai cum... inseamna sa te transformi in animal.

    Dar ce mai Adi ,ai dovezi ca tu nu esti animal? Tu esti om ? Om poate fi numit doar sfantul ,restul suntem doar niste animale imbecile care se musca unele pe altele.Dumnezeu ne cheama sa devenim oameni dar noi suntem mai "destepti" ca El ,noi "stim" mai bine...cum se pacatuieste .Haha,suntem niste clovni si marionete ale dracilor,numai sfintii sunt oameni,si daca Hristos a spus :"Fiti voi dar desavarsiti precum Tatal vostru desavarsit este" inseamna ca desavarsirea poate deveni o realitate.Prefer sa-L cred pe Hristos decat pe unul care zice:Cand erai crestinist aveai mustrari de prostie... acum mustri o prostie cu alta prostie. Cine spune asta ? Haha.Vorbe fara continut.

    RăspundețiȘtergere
  114. Bete, nu crezi in Vishnu?? Iti crap ochelarii!!

    RăspundețiȘtergere
  115. Depinde cum definesti om... eu ma refeream strict dpdv psihologic si intelectual... tu zici dpdv spiritual si nu te contrazic, deci vbeam despre lucruri diferite.

    RăspundețiȘtergere
  116. Degeaba ii spui la ateist de sfant... nu intelege cuvantul asta, ce inseamna... ateistii sunt foarte inculti, sa stii! Habar n-au de nimic altceva decat Animal Planet si clipuri youtube cu dawkins.
    De fapt, degeaba ii spui si celui care se pretinde `credincios` de sfintenie...
    In fond, angoasa existentialista este fundamentul sfinteniei. Nimeni nu se naste sfant, ci trebuie sa fie traumatizat de contactul brutal cu realitatea, care sa il faca world weary, apoi seeker for knowledge...

    RăspundețiȘtergere
  117. @bin
    toata stima din partea mea...

    RăspundețiȘtergere
  118. Timp am, da' nu si dispozitia necesara. Pur si simplu nu mai simt nevoia sa scriu, nu ma mai "simt indemnat" :)).

    RăspundețiȘtergere
  119. Inteleg. Lasa ca nevoia dispare si apare. :)

    RăspundețiȘtergere
  120. Ce se cearta baietii aici !
    Care este necazul? Ca Dumnezeu stie ce se va intampla cau ce se poate intampla ?
    Daca eu iau o hotarare se intampla ceva, daca iau alta hotarare se intampla altceva, iar uneori, orice hotarare as lua rezultatul este acelasi... Poate atunci intervine El... Dumnezeu....

    RăspundețiȘtergere
  121. Ceva nou? Nu a revenit indemnarea?

    RăspundețiȘtergere
  122. Man, un articol mic de tot ceva????:p
    Iti recitesc postarile si imu sau seama ca talent este....so go on!!!
    Stima!

    RăspundețiȘtergere
  123. Man, un articol mic de tot ceva????:p
    Iti recitesc postarile si imu sau seama ca talent este....so go on!!!
    Stima!

    RăspundețiȘtergere